Itinerants

La Diputació de València, a través del Museu Taurí, ofereix un programa d'exposicions itinerants amb l'objecte de difondre i posar en valor el nostre patrimoni en relació amb el món de la tauromàquia. La finalitat d'aquest programa és oferir als Ajuntaments o entitats privades sense ànim de lucre, les exposicions que s'ofereixen en aquesta pàgina.

Per a més informació contacteu de 9 a 14h en infotaurino@dival.es o el telèfon 96.388.37.38.

,
El Toro sin barreras

Exposició  fotogràfica de 40 fotografies enmarcades mesures 55x65 cm.

Artista: Agustín Arjona.
Comissari: José Luis Belloch.

L’artista hi fa un reconeixement i posa en valor la bellesa de la vida del bou com animal salvatge. Mostra tot el procés de criança, reproducció i la seua privilegiada forma de vida en la devesa, paradís on viu el bou brau.

La Plaza de toros de Valencia: el espacio y sus personajes

Exposició fotogràfica produïda pel Museu Taurí de la Diputació de València que arreplega la plaça de bous com un escenari d’esdeveniments diversos en la història de la ciutat, transformant-se en un contenidor de manifestacions taurines, socials, culturals i polítiques al llarg de la seua història.
Es destaquen artistes com Francisco Cano, Martín Santos Yubero, Luis Vidal Corella, entre d’altres.

L’exposició consta de 193 fotografies emmarcades d’unes dimensions de 40 × 50.

Cano. Figura entre maestros

Exposició fotogràfica de producció del Museu Taurí de València, que sobrepassa l’àmbit fotogràfic i taurí, mostrant la trajectòria professional de Francisco Cano, artista de totes les fotografies, que transcorre de forma paral·lela a la tauromàquia de l’últim segle, presentant una col·lecció significativa del gran arxiu d’este fotògraf a través dels personatges i toreros que al llarg de seixanta anys van tindre relació amb l’autor.

La mostra consta de 86 quadros amb mides 38 × 48 cm

Cartells Taurins

Exposició de cartells taurins, recopilació dels cent cartells més destacats de la col·lecció del Museu Taurí de la Diputació de València. Exposició de producció pròpia que arreplega les diferents èpoques de la tauromàquia espanyola, inclosa la valenciana, en les diferents places.

Bous al carrer

Exposició fotogràfica que arreplega totes i cada una de les diferents varietats de bous al carrer. Produïda pel Museu Taurí i la Federació de Penyes taurines de bous al carrer en ella es pot vore amb detall les manifestacions que formen part de les nostres arrels, història, tradicions i cultura del bou al carrer a la Comunitat Valenciana. Gent anònima i aficionats de diverses localitats valencianes units per una passió: el bou.

Comissari: Vicent Nogueroles  - L´exposició arreplega trenta-cinc fotos enmarcades, mesures 50 x 60 cm.

Manolete, vist per Finezas

L'àrea d'Assumptes Taurins de la Diputació de València ha adquirit un dels fons fotogràfics taurins més importants del món, l'arxiu de la saga coneguda com a Finezas: Joaquín Sanchis Serrano «Finezas I», Manuel Sanchis Blasco «Finezas II» i José Manuel Sanchis Calvete «Finezas III». La mostra comissariada per Toni Gàzquez i Ángel Berlanga feta amb motiu del centenari del naixement de Manolete i del setanté aniversari de la seua mortal agafada en Linares. Produïda pel museu taurí amb col·laboració del Museu Manolete (Villa del Rio, Cordoba) dirigit per Francisco Laguna.

L'exposició es compon de cinquanta-quatre fotografies en blanc i negre, de 46 x 36 cm. Mesures amb marc: 65 x 55 cm. Recomanem un mínim de 50 metres lineals de paret. En cas de no disposar d'aquesta  superfície mínima contactar amb el Museu per a adaptar l'exposició a l'espai de la Sala.

Torers del futur

Exposició de fotografies dels germans Mateo sobre la formació dels torers del futur.

Històric Exposicions Itinerants